Skip navigation

Don Marco Greulich“Don” Marco Greulich, supranumit „The King of BBQ”, a acumulat multiple titluri de campion (campion mondial de barbecue in 2008-2011, vice-campion mondial 2011-2013) si ani de experiență în competiții internaționale de grill & barbecue, la cel mai înalt nivel. Datorita experientei sale vaste, “Don” Marco a adunat cunoștiințe imense despre mirodenii și mix-urile de condimente cu plante aromatice cum sunt: oregano, coriandru, busuioc, cimbru si multe altele. In compozitiile mix-urilor de condimente se regasesc insa si alte ingrediente speciale cum ar fi: rosii uscate, cirese uscate, cafea tip espresso, zahar nerafinat din trestie de zahar, s.a.

Pe parcursul anilor, Marco a dezvoltat crezul si dorinta de a crea amestecuri excepționale, mix-uri de condimente din mirodenii cu sare de mare, cu diverse tipuri de ardei iuti (chili, jalapenos s.a.) sau piper proaspat macinat si nu in ultimul rand amestecuri cu plante aromatice. Dorinta lui Marco este ca orice pasionat de gatit in aer liber, la gratar, sa-si permita sa creeze, ușor și simplu, diverse feluri de mancare.

Toate condimentele Don Marco’s trebuie se bazeaza pe anii de experienta acumulata si corespund nivelului inalt pe care numele “Don” Marco Greulich il reprezinta in lumea BBQ-ului.
Sunt dezamagit sa citesc pe etichetele atator mix-uri de condimente aditivii alimentari pe care le contin, la fel de multe ca cele de pe cutiile de vopsea din magazinele de bricolaj.
Prin urmare, “Don” Marco a formulat promisiunea lui de calitate:
Toate Rub-urile cu numele meu au in comun faptul ca ingredientele folosite sunt de foarte buna calitate si selectate cu atentie. Amestecurile noastre de condimente nu contin nici un fel de potentatori de aroma, coloranti sau agenti anti-aglomeranti.”
Rezultatul acestei misiuni sunt amestecurile de condimente uscate, asa-numitele “Dry Rubs”, realizate din cele mai bune materii prime si certificate in conformitate cu IFS (International Food Standard).

Daca in pungulitele rub-urilor, adica in mix-urile noastre de mirodenii si plante aromatice pentru gratar, ingredientele aglutineaza atunci trebuie sa stiti ca nu este ceva neconform sau o deficienta, ci este dovada faptului ca amestecurile noastre de condimente nu contin agenti anti-aglomeranti sau alti aditivi alimentari. Framantati punga foarte bine si amestecati toate ingredientele impreuna din nou.

Condimentele uscate Don Marco pentru gratar si nu numai sunt comercializate pe piata cu termen de consum de preferinta in limita a 2 ani ceea ce nu inseamna insa ca nu puteti folosi condimentele si ulterior.

Impreuna cu echipa sa de barbecue „TB & The BBQ Scouts”, Marco a castigat multiple titluri nationale sau internationale, cele mai renumite fiind:

Datorita multiplelor titluri castigate de-a lungul anilor, Marco a fost invitat la probabil cel mai renumit concurs de BBQ din lume: Jack Daniels World Championship Invitational Barbecue Lynchburg, TN, USA (editia 21, in anul 2009). Participarea la acest gen de competitie este permisa numai pe baza de invitatie, organizatorii distribuind aceste invitatii nominale numai dupa evaluari indelungate.

Pana in prezent, Marco a adunat in portofoliul de premii nu mai putin de 40 de titluri castigate.